Selamat Menyambut Ramadan Al Mubarak

Assalamualaikum dan Salam sejahtera...

Apa khabar? Saya harap anda sihat di samping keluarga.

Bulan Ramadan menjelma lagi. Ini menandakan bermulanya pesta ibadah umat islam untuk tahun ini. Berpuasa di siang hari dan bermunajat di malam hari merupakan perkara yang akan dilakukan oleh umat islam sepanjang bulan ramadan yang mubarak ini.

Ganjaran yang dijanjikan oleh Allah taala atas kebaikan dan amal yang kita lakukan pada bulan ini akan digandakan berbanding bulan-bulan yang lain.

Tak dilupakan juga dunia sekarang sedang dilanda wabak H1N1. Negara kita juga mengalami masalah yang sama. Semoga kita semua dilindungi tuhan dari penyakit ini.

Jadi di bulan Ramadan ini kita bukan sahaja menghadapi dugaan atas lapar,dahaga serta perkara yang mengurangkan pahala puasa tapi juga perlu menjaga kesihatan diri dan keluarga.

Pernahkan Rosbira mendengar lagu harapan Ramadan nyanyian Man Bai suatu ketika dulu? Semoga lagu ini dapat memberi suatu harapan baru buat kita sempena Ramadhan ini.Sempena bermulanya Bulan Ramadan ini, ingin saya mengucapkan selamat menyambut ramadan mubarak. Semoga amalan kita di bulan Ramadan tahun ini lebih baik dari tahun-tahun yang lepas.

1 Ramadhan 1430H

No comments: